16. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teekond viksist ja poleerimisvahast rahvusvahelise keemiatööstus&shykontsernini

Foto: Kiilto
1910ndatel vajasid apteekrid müügiks juuksetoonikut ja suuvett, jalatsivabrikutes kippus nappima värve, vikse, vahasid ja liime, mööblivabrikud vajasid piirituslakke ja poleerimisvahasid.

Nimi Kiilto (tõlkes läige) viitab sellele, milliseid tooteid ettevõte oma algusaastatel tootis. Praegu arendab ja toodab Kiilto liime ning nende sidustooteid ja -süsteeme ehitus-, renoveerimis- ja tööstusotstarbeks kõige ülemistest kihtidest kuni aluspinnani välja.

Üheskoos uute saavutuste poole

Kiilto tegevus on suunatud püsivate partnerlussuhete hoidmisele. Soov on luua koostöös kliendiga uusi lahendusi, täiendada erialaoskusi ja saavutada kvaliteetne tulemus, mis peab vastu ajahambale ning on toodetud usaldusväärsel viisil. Üksteise kuulamine, vastastikune mõttevahetus ja teadmiste jagamine klientidega täidavad ühist eesmärki. Kõige olulisem on klientide vahetu teenindamine ja sellesse panustab ettevõtte iga töötaja. Nimelt süveneb Kiilto teenindaja iga kliendi soovidesse ja tutvub põhjalikult keskkonnaga, kus klient Kiilto tooteid kasutab. Personaalselt suheldes saab väga hea ülevaate kliendi ootustest ja annab kliendile võimaluse just tema ettevõtte eripärasusi arvesse võttes leida see kõige õigem toode või lahendus, millega klient eristub oma konkurentidest ning saavutab kvaliteetse lõpptulemuse.

Kättesaadavus ja laitmatult toimiv 24 h logistika

Kaubatarned peavad toimuma punktuaalselt, et töö objektil sujuks. Tänu oma transpordile ja suurele laole saab Kiilto garanteerida 99% tarnekindluse ning kaup jõuab kohale 24 tunni jooksul.

Kiilto müügimeeskond tagab, et klient saab võtta ühendust eksperdiga, keda ta konkreetselt vajab. Tiim on spetsialiseerunud erinevatele ehitus- ja tööstusvaldkondadele, kes suhtlevad aktiivselt enda piirkonna klientidega. Oma piirkonna kontaktisiku leiate siit.

Kui kliendil on erisoov – peamiselt näiteks suurte mahtudega tööstuste puhul –, siis valmistatakse toode kliendi vajaduste järgi. Tugi on olemas ka tavatarbijale – infotelefon on avatud tööpäeviti 8.30 kuni 16.30ni. Kiiltole on olulisel kohal vahetu suhtlus kliendiga, samuti edeneb tootearendus kiiremini siis, kui on võimalus kliendiga kohtuda ja leida üheskoos lahendus kvaliteetseks tulemuseks.

Tasuta koolitused

Kiilto töötab välja koolitusprogramme ehitus-, renoveerimis- ja tööstusvaldkondades. Koolitusi korraldatakse Kiilto Eesti kontoris Tallinna külje all Rae vallas ja soovi korral ka tööobjektil – lähedal kliendile. Koolitus hõlmab nii teoreetilist kui ka praktilist osa ning on osalejatele tasuta. Kiilto Eesti koolitab igal aastal tasuta üle 500 ehitaja, müügipersonali ja õpilase. Kuna müüakse süsteeme, siis on väga oluline kasutajat koolitada ja harida, et tooteid kasutataks õigesti.

Vastutus keskkonna eest

Kiilto tegevus toetab jätkusuutlikku arengut, seega otsitakse aktiivselt mooduseid, kuidas tulevikku säästa. Tootearenduses püüab Kiilto alati valida toorained, mis on kasutajale ja keskkonnale võimalikult ohutud. Arvestatakse ohutuse ja keskkonnateemade uusimate muudatustega, kuna just oma toodetega on võimalik keskkonnateemade arengut mõjutada. Aktiivselt osaletakse keemiatööstuse keskkonnaorganisatsioonides ja ollakse kaasatud olulistesse projektidesse. Sotsiaalse vastutuse standardis ISO 26000 sätestatud põhimõtted on ettevõttele printsiibiks.

Sertifikaadid ja kvaliteedimärgid

Kiilto on saanud oma keskkonnahoidliku toimimise eest ka mitmeid sertifikaate ja kvaliteedimärke, mis on tunnistus keskkonnasõbralike toodete eest. Näiteks Soome Astma- ja Allergialiidu sertifikaat annab garantii, et antud toode ei sisalda ohtlikke ja allergiat tekitavaid aineid ning sobib kasutamiseks ka kõige tundlikumatele inimestele. LUIGEMÄRK näitab, et toote valmistamise protsessis on kulutatud võimalikult vähe energiat. Märk garanteerib, et toode vastab karmidele keskkonna- ja kvaliteedinõuetele.

EMISSIOONIKLASS jaotab tooted kolme kategooriasse M1, M2 ja M3. M1 klassi kuuluvad kõige rangematele emissiooni-määradele vastavad tooted, millest ei eraldu ruumiõhku kahjulikke ühendeid ega lahusteid. M1 klassi tooted on turvaline valik hingamisteede haiguste korral või allergikule. ROOLIRATTA MÄRK vastab Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni IMO tuleohutusnõuetele.

ISO 9001 sertifikaat näitab, et Kiilto kvaliteedisüsteem vastab ISO 9001 standardile, hõlmates tootearenduse, tootmise, turustamise, materjalihanke, ladustamise, tarnimise ja klienditeeninduse valdkondi. CE märgise saavad aga tooted, kui katsetega on tõestatud, et need vastavad kogu süsteemina üleeuroopalise ETA tunnustuse nõuetele. Plaadisegud said esimesena Kiilto toodetest CE-märgise 2004. aastal. CE-märgis on kõigil Kiilto plaadisegudel ja kuivpahtlitel.

Need on vaid osa kvaliteedimärkidest ja alates juulist 2005 on ettevõte Eesti Taaskasutusorganisatsiooni liige.

Kiilto pühendumus nii oma ettevõttesse kui ka keskkonda on märkimisväärne ja see võiks olla eeskujuks teistelegi. Laitmatu ja lugupidava käitumisega nii oma töötajatesse, partneritesse kui ka klientidesse on edu võti.

1919. aastal Soomes asutatud perefirma on kasvanud rahvusvaheliseks keemiatööstuskontserniks, mille hulka kuuluvad regionaalsed müügikontorid Soomes ja tütarettevõtted Eestis, Lätis, Leedus, Rootsis, Venemaal, Poolas, Ukrainas ning Valgevenes. 1999. aastal asutatud OÜ Kiilto Eesti on ehitustoodete ja tööstusliimide maaletooja ning hulgimüüja Eestis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785