10. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Klima Konform – tuleviku aknapaigaldus on kohal

Tammsaare pst kortermaja renoveerimine Klima Konform profiilidega 2017. aastal.
Akende juures kiputakse esmatähtsaks pidama soojapidavust, kuid ei tohiks unustada, et veelgi olulisem on akende õige paigaldusviis. Ka kõige kvaliteetsemate akende puhul võib halb paigaldus nullida loodetud kasuteguri.

Kõige levinum tagajärg valesti paigaldatud akendest on tekkinud külmasillad. Kui paigaldada aken otse akna-avasse vaid montaaživahu abil (mis on veel tänaseni väga levinud lahendus), siis peagi võivad tekkida külmasildadest tingituna aknapalede hallitamine, mis aga omakorda rikub nii siseviimistluse kui on ka tervisele äärmiselt kahjulik.

“Tänu oma soodsale hinnale on eramuehituses aknapaigaldusel tänaseni populaarsed nn puidust prussiringid ümber akende, mis esialgu tundub soodne lahendus, kuid kas ikka on? Immutatud, märg puit hakkab kuivades „mängima,“ purustades nii aknatihendusteibi kui ka montaaživahu. Korralik tulemus on kui õnnemäng,” kirjeldab olukorda VBH Estonia tootejuht Mehis Tiitsar. “Suhteliselt külma ja ebastabiilse materjalina ei loo puit akna lengi ümber sooja perimeetrit, vaid tekitab sinna pigem soodsa keskkonna külmasildadeks.“ Nii kinnitab ka Nigul Nurm OÜst Aknakoda: „Kliendid on muutunud teadlikumaks. Oleme otsinud puitprussidele alternatiivi ja silma on jäänud Klima Konform lahendus.“

Klima Konform aknapaigaldussüsteemi eelised võrreldes traditsiooniliste paigaldusmeetoditega

Külmasillavaba ühendus terves avatäite perimeetris

Kerge, lihtne ja kiire akende paigaldusprotsess

Profiilide kokkupanek kohapeal ilma erivarustuseta

Kaalult kerge, vastupidav ning stabiilne materjal

Lihtne koosteprotsess

Tutvu Klima Konform paigaldusega lähemalt siit: SIIT

Klima Konform – uus tehnoloogia külmasilla vastu

“Tänu tehnilisele innovatsioonile suudame pakkuda lahendust, mis tagab külmasillavaba tulemuse terves avatäite perimeetris,” tutvustab Mehis Tiitsar VBH Estonia ASist uudset võimalust. „IFT Rosenheimi Saksamaa labori poolt testitud GreenteQ Klima Konform aknapaigaldussüsteem on lihtne ja hõlpsasti rakendatav aknapaigalduse terviklahendus, mille abil on võimalik aknamooduleid paigaldada otse soojustuskihti. See välistab külmasildade tekke täielikult.”

“Kui ma näiteks endale maja ehitaksin, siis kasutaksin seda profiili. Kogemused näitavad, et Klima Konform muudab akna terve perimeetri ulatuses soojapidavaks,” kinnitab ka Oto Ehituse OÜ juhatuse liige Tarmo Eessaar.

Uudsesse Klima Konform EPS-profiili on koondatud parimad soojusisolatsioonimaterjalide omadused isegi vähese isolatsioonipaksuse juures. Profiil on väga tugev ja heade tehniliste omadustega. Siinjuures ei tohiks segi ajada Klima Konformi tavalise EPS-soojustusplaadiga. Meie muutliku kliima juures on eriti oluline, et muutuvates ilmastikuoludes püsivad profiilide kuju ja mõõdud muutumatutena, pidades samavõrd hästi vastu nii külmale kui kuumale. Selline isotroopsus tagab Klima Konform profiilidele pika ja üllatusvaba eluea.

Konkurentsitult kõige kiirem paigaldus

Hoolimata oma vastupidavusest on Klima Konform-profiilid väga kergekaalulised, mis muudab lihtsaks ning mugavaks nende käsitlemise ehitusplatsil. Profiili töötlemiseks pole vaja erivahendeid, piisab elementaarsetest tööriistadest nagu näiteks käsisaag. Akende paigaldamisprotsessi saab vajadusel veelgi kiirendada kasutades raamide eelkoostet. Ümber akna lengi perimeetri kruvitakse profiil eelnevalt valmis näiteks juba aknatehases. Ometi on paigaldusprotsess ka ilma eelkoosteta konkurentsitult kiire - ühe akna ettepanekuks kulub vaid 15 minutit! Profiilide montaaži juures ei kasutata traditsioonilisi vinkleid, vaid profiilid liimitakse ja kruvitakse hoone fassaadile kaasaegse polümeerliimiga.

Lisaks profiili uudsusele on innovaatiline ka paigaldusprotsess ise. Akende paigaldamisel Klima Konform-profiili ei kasutata traditsioonilist montaaživahtu, vaid isepaisuvat tihendit, mis kiirendab märgatavalt akende montaaži. Klima Konform-profiili paigaldatud aken ei vaja enam seestpoolt ei auru- ega tuuletõkestamist, tihend täidab ühtlasi ka soojustuse funktsiooni. „Tegu on tõelise nö “kolm ühes“-tootega,“ kinnitab tootejuht Mehis Tiitsar „Oma omaduselt ja efektiivsuselt pole hetkel turul ühtegi Klima Konformiga võrreldavat toodet.“  

Aknavahetus ilma krohvitöödeta

Klima Konform võimaldab vastavalt fassaadile kolme erinevat aknapaigaldussüsteemilahendust: standardne, välimine ja varjatud abiraamiga paigaldus. Vastavalt valitud variandile saab aknad asendada fassaadi vaid minimaalsete raiumis- ja krohvitöödega või hoopis ilma nendeta. Varjatud abiraamiga aknapaigaldussüsteem laseb profiile paigaldada alles ehitusfaasi lõpus. See omakorda võimaldab akent asendada ka aastakümneid hiljem ilma igasuguste krohvitöödeta.

GreenteQ Klima Konform-profiilidega võib lähemalt tutvuda toodete maaletooja VBH Estonia spetsialistide abiga www.vbh.ee. VBH Estonia on rahvusvahelise VBH kontserni tütarettevõte, mille tegevusalaks on akna-, ukse-, klaaspaketi- ja mööblitarvikute, liimide, värvide ja katuseavatäidete professionaalne müük, kiire tarne tootjatele ja nõustamine. Kogu VBH poolt pakutav tootevalik on huvilistele mugavalt kättesaadav ööpäevaringselt VBH Estonia veebipoes www.vbh24.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785