16. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks tundi tööd ja Saksa kvaliteediga vintskap on katusel valmis

Saksamaal on välja töötatud lihtne ja moodulitest kokku pandav väga madala energiakuluga vintskap LITEC GBS Dormer, mis sobib nii vanadele või renoveeritavatele kui ka uutele eluhoonetele, tööstushoonetele ja ärihoonetele, ütles Ruumala OÜ juhatuse liige Hanno Överus, kes toodet Balti riikides esindab.

Vintskap võimaldab kogu aknaesisel alal seista, eriti madala kaldega katuse korral ning suurendab efektiivselt kasutatavat toa pindala. Katusealust lisaruumi saab kasutada lastele mängu- või eluruumiks, külaliste toaks, tööruumiks või katusekorteriks.

Võrreldes katusega samal tasapinnal olevate akendega on vertikaalselt asuvate akende kasutamine vihma või lume korral oluliselt mugavam.

Överus toonitas, et LITEC GBS Dormer on kombinatsioon tehases tootmise kvaliteedist, kiirusest ja energiasäästlikkusest.

Rakenduvad energiatõhususe miinimumnõuded suunavad kasutama energiasäästlikumaid lahendusi, mis tähendab õhutihedate ja kõrge soojusisolatsiooniga lahenduste kasutamist. Ideaalne kombinatsioon oleks LITEC vintskapi kasutamine koos sarikatepealse LINITHERM (PUR/PIR) soojustusega. Ehitamine kasutades PUR/PIR tooteid on tulus investeering ning hea soojusisolatsioon.

Kasutades ükskõik millise hoone ehitusel LITEC GBS Dormer lahendust on võimalik kiiremini ning lihtsamalt ehitada oluliselt parem vintskap kui traditsiooniliste materjalide ning meetoditega. Kusjuures vintskapi moodulid monteeritakse mugavalt maapinnal ning seejärel tõstetakse kraanaga ettenähtud asukohta ja kinnitatakse. Vintskapi moodulid valmistatakse vastavalt kliendi poolt edastatud mõõtmetele.

Tüüpilised vintskapi kujud on lameda kaldega, järsu kaldega, kolmnurkne, viilkatusega ja kumera katuse pinnaga. Nendest lameda kaldega, järsu kaldega ja viilkatusega vintskappe on võimalik toota passiivhoonele sobilikuna. Vintskapid komplekteeritakse kliendi soovile vastavalt kõikide paigalduseks vajaminevate toodetega.

LITEC GBS Dormer vintskape toodetakse seinte paksusega 144mm (U 0,23 W/m2K), 164mm (U 0,19 W/m2K), 184mm (U 0,16 W/m2K), 204mm (U 0,15 W/m2K). Soojustusmaterjali tulekindluse klass E ning kattematerjali tulekindluse klass B2. Kõrgendatud müraisolatsiooniga nõuete tarbeks on toode LITEC GBS H Dormer seinte pasustega 164mm (U 0,22 W/m2K), 184mm (U 0,19 W/m2K), 204mm (U 0,16 W/m2K). Soovi kooral toodetakse ka teisi paksuseid. LITEC GBS Dormer vintskappe on toodetud üle 15 aasta.

Uuel meetodil paigaldatava vintskapi eelised:

individuaalne lahendus vastavalt hoone nõuetele,vähima paksusega kõrgeim soojusisolatsioon,garanteeritud kvaliteet,kiire paigaldus - väiksem ajakulu ehitusele, kokkuhoid tööjõukuludelt,lihtne kasutada,paigaldus ei sõltu ilmast,väiksemad kütte ja jahutuskulud,tervisele ohutu (tootmises ei ole kasutatud CFC ja HCFC gaase ning ei sisalda lenduvaid kiudaineid).

Hea teada! PUR/PIR jäik vaht on erakordselt madala soojusjuhtivusega. Võrreldes tavapäraste soojustusmaterjalidega hoiab kokku ligikaudu 40% materjali paksusest. Selle arvel suureneb kasutatava ruumi maht.

Näiteks järsu kaldega vintskap 2500x1500x3570mm (laius * esiseina kõrgus * katuse kaldpinna pikkus) hind

LITEC GBS Dormer toote hind jääb 2000 euro kanti.

Tööaja võrdlus uue ja vana meetodiga paigaldatava vintskapi korral (sama näidis):

LITEC GBS Dormer vintskapi paigalduse aeg ehitusel on 2 tundi; töötunnid inimeste peale kokku 5 tundi.Üheaegselt kasutatakse maksimaalset 3 töömeest (maapinnal LITEC moodulite kokku monteerimisel ning kraanaga paigaldamisel).Traditsioonilisel meetodil on vintskapi valmimise parim aeg 10 tundi ja 35 minutit; töötunnid inimeste peale kokku 21 tundi.Traditsioonilisel meetodil on arvestatud pidevalt 2 töömehega ning eeldades, et ehitatakse täpselt jooniste järgi (Eestis objektil ehitades kõlab see küll ebausutavalt) ning see aeg ei sisalda ühtegi pausi, majutuskulutusi ja muid ettenägematuid kulutusi.

Ajavõit (2 tundi versus 10tundi 35 min)LITEC GBS Dormer paigaldamiseks kulub 81% vähem aega kui traditsioonilisel meetodil.

Töö maksumuse võitLITEC GBS Dormer paigaldamisel on tööaja kulu 76% väiksem kui traditsioonilisel meetodil.

Kes on tootja? Eelnimetatud isolatsioonitooteid valmistab Saksamaa ettevõte Linzmeier GmbH. Eestis, Lätis ja Leedus on koostööpartneriks Ruumala OÜ.

Esimesena  ning peamisena seisab Linzmeier selle eest, et pakkuda uuenduslike ehituselemente, kõrge soojustuse taseme ja vähima paksusega. Linzmeieri tooted on loodud inimeste heaolu tõstmiseks. Nende kõrge kvaliteediga tooteid iseloomustavad stabiilsed mõõtmed ja ilmastikukindlus, olles seejuures lihtsalt kasutatavad.

Linzmeieri isolatsioonielemendid kindlustavad tervisliku kliima nii elu- kui ka tööruumides, on keskkonnasõbralikud ja aitavad säästa küttekuludelt. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785