20. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Akna- ja uksetootja Rekman OÜ vaatab huviga välisturgude poole

Foto: Rekman
Juba veerand sajandit puidust aknaid ja uksi valmistanud Rekman OÜ alustas oma tegevust kaheraamsete akendega, tehes algusajal põhiliselt eriprojekte muinsuskaitseobjektidele. Tänaseks on valik oluliselt laienenud ning lisaks ajaloolistele ja miljööväärtuslikele hoonete toodetakse modernseid saksa tüüpi ühe- ja kaheraamseid MSE-tüüpi aknaid nii Eestisse kui ka välisturgudele.

„Tänu laiemale tootevalikule sisenesime kortermajade ja büroohoonete turule ning paljud uusarendused on saanud meie aknad ja uksed. Omame aastakümnete pikkust kogemust ning oskusteavet valmistada vajadusel ka keerukamaid erilahendusi, mida hindavad kõrgelt nii ehitusfirmad kui ka arendajad,“ sõnavad Rekman OÜ tegevjuht Raido Raidma ning müügidirektor Danel Hirbaum.

Ligi kolmandik ettevõtte toodangust läheb ekspordiks ning seda põhiliselt Soome. Hirbaum märgib, et Rekman OÜ fookus on hetkel eksportturg, mille osakaalu on lähiaastatel plaanis kindlasti kasvatada.

„Eesti aknaturgu iseloomustavad täna erineva kvaliteeditasemega pakkujad – on nii väga korralikke ja kõrge energiatõhususega kui ka tänapäevastele nõuetele mittevastavaid tooteid. Sellest tulenevalt tahaksime südamele panna, et kui akende kvaliteet, sooja- ja mürapidavus on tähtsad, tuleks uurida ja võrrelda erinevate firmade pakkumisi ning lubatud näitajaid,“ sõnab Raidma. „Energiatõhusus ei ole lihtsalt moesõna, vaid tulevik, millel peaks iga aknatellija tähelepanu pöörama ning nõudma seda oma ehitajalt ning arendajalt. Ei ole mõtet osta lihtsalt hinda.“Rekman OÜ tootevaliku moodustavad Saksa tüüpi üheraamsed puit- ja puitalumiiniumaknad, kaheraamsed MSE-tüüpi puit- ja puitalumiiniumaknad, kaheraamsed nn „vanalinna aknad“ ning välis-, sise- ja tuletõkkeuksed.Toodete valmistamisel kasutatakse kvaliteetset liimpuitu, mis tänu kaasaegsele eeltöötlusele ning viimistlusele tagavad pikaealisuse ja vastupidavuse. Ettevõte pakub kõiki tänapäevaseid klaaspakette: kõrgete sooja- ja mürapidavuse näitajate ning päikesekaitsega ja karastatud, värvilisi ning musterklaase. Viimistlusvahenditena kasutatakse keskkonnasõbralikke vesialuselisi värvisüsteeme – nii katvaid värve kui ka läbipaistvaid lasuure. Lisaks tavapärasele aknasüsteemile on võimalik tellida ka suurema gabariidiga tugevdatud hingedega aknaid-rõduuksi-lükanduksi, peidetud hingedega või elektrimootoriga aknaid.Hirbaum sõnab, et ettevõtte eesmärk on püsida kindlalt kodumaisel turul, kasvatades samas ekspordi osakaalu järk-järgult Soome ja Skandinaavia suunal. „Liigume kaasa uute trendide, tehnoloogiate ja väljakutsetega ning soovime hoida häid suhteid oma koostööpartneritega. Meie pideva arengu tagavad investeeringud parematesse seadmetesse, avaramatesse tootmisruumidesse ja töötajate koolitusse. Klientide jaoks tähendab see eelkõige paindlikumat tootmist, kvaliteetsemat toodangut ja paremaid tarneaegu.“Rekman OÜ tooted on sertifitseeritud EL tehniliste uurimisasutuste poolt ja CE-märgistatud. Aknad ja uksed vastavad kõrgendatud keskkonnakaitse nõuetele ja on leidnud kasutamist ka LEED sertifitseeritud hoonete ehitamisel.Ettevõtte referentsidena võib üles lugeda väga palju tuntud objekte Eestis nagu Riia 2 multifuntsionaalne hoone Tartus, Öpiku ja Lõõtsa ärimajad, Lasnamäe 4 asuv Skyline Residence, Rotermanni 18 korterelamu, Sõpruse pst. 33 kortermaja, Jahu 1a kortermaja jpt.Kaheraamseid puit- ja puitalumiiniumaknaid valmistatakse peamiselt Soome turule. Eestis on need aknad samuti kasutatud mitmetel objektidel nagu Tallinna Reaalkool, Gustaf Adolfi Gümnaasium, Pädaste mõis, Vene Kultuurikeskus, Hotell Kolm Õde, Tallinna Keskraamatukogu, Estonia teatrihoone, Georg Otsa SPA hotell, Saku mõis, Rakvere teater, Olustvere mõis ja Tondi kasarmud.Rekman – hingega tehtud uksed ja aknad!

www.rekman.com

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785