25. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti rahvusploki tootjal uue põlvkonna tooted turul

Foto: SG Ehitustooted
Fibo tehas Häädemeestel tähistab selle aasta mais oma 25. sünnipäeva. Esialgu tootis tehas ainult kergkruusa, kuid peagi lisandusid sortimenti ka kergplokid. 90ndate keskpaiku oli Fibo kergplokkide turuletoomine revolutsioonilise tähendusega – see oli esimene innovaatiline ja kõrge kvaliteediga müürimaterjal baltikumis, kelle järgi hakkasid joonduma teised tootjad.

Tänaseks on tehasest toodetud enam kui 3 miljonit kuupmeetrit plokke, millest piisab Tartu suuruse linna ehitamiseks. Kõik need aastad on Fibo olnud Eesti plokituru kindel suunanäitaja ja liider. Seda on aidanud saavutada toodete kõrge kvaliteet lai sortiment, kasutamise lihtsus ning aus ja professionaalne suhtumine oma klientidesse.

25 aastat on piisavalt pikk aeg, et ehitusturul tugevad harjumused välja kujuneksid. Elu aga ei püsi paigal ja tiheda konkurentsi mõjul liigub pidavalt suunas, kus ehitusplatsil püütakse võimalikult vähe aega kulutada ja efektiivselt tegutseda. See omakorda innustab materjalide tootjaid välja töötama uusi tooteid ning paremaid lahendusi. Lähtuvalt sellest sai välja arendatud ja turule toodud Fibo Efekt plokisari, mille efekt seisneb tapp-liites plokkide otstes.

See uuendus võimaldab plokke laduda vertikaalvuugis ilma seguta, mis teeb töö lihtsamaks ja kiiremaks. Varasemaga võrreldes on tapp-liitega plokkidest laotud sein siledama pinnaga, mistõttu on seina lihtsam viimistleda ja kulub vähem krohvi / pahtlit. Kõik see kokku annab rahalise efekti – sein saab kiiremini laotud ja soodsamalt viimistletud.

Esimeses etapis uuendasime 2015 kevadel Fibo 100 mm ja 150 mm vaheseina plokkide tootevalikut. Lisaks tapp-liitele ploki otsas tõstsime ka plokkide kõrguse 250 mm-le, mis võimaldab 1 cm vuugiga ladudes täpselt 8 plokireaga saavutada ukseava kõrguse (2,1 m). Võrreldes eelmise põlvkonna 100 ja 150 mm plokkidega kulub uusi plokke 1 m² seina ehitamiseks 2 tk vähem: 8 plokki/m².

Teises etapis uuendasime selle aasta kevadel kogu ülejäänud Fibo 3 ja Fibo 5 standardplokkide sortimenti. Plokkide mõõdud ja tehnilised omadused on jäänud samaks mis eelmise põlvkonna plokkidel, kuid suureks erinevuseks on tapp-liide ploki otstes, mis annab palju eeliseid ja efekte müüri ladumisel:

1. Kiirem ja lihtsam laduda2. Väiksem müürisegu kulu3. Vähem vuuke4. Siledam seina pind5. Lihtsam viimistleda, väiksem viimistlusmaterjalide kulu

Sellega oleme uuendanud kogu Fibo plokkide sortimendi uuele tasemele, mis aitab meil selgelt eristuda konkureerivatest „Fibo laadsetest“ plokkidest. Ehitajad, keda selline uuendus kõige rohkem puudutab, on võtnud tapp-liitega plokid positiivselt vastu ja andnud meile kinnitust, et tehtud otsused on olnud õiged.

Lisaks tapp-liitega plokkidele kuuluvad Fibo plokitoodete valikusse veel taldmiku plokid, erinevate laiustega U-plokid ning sillused. Kogu tootevalik katab seinte ehitamiseks vajaminevate materjalide vajaduse ja ei sea projekteerijale kitsendavaid tingimusi. Kui kõiki tooteid on sihipäraselt kasutatud ja vastavalt paigaldusjuhenditele paika pandud, siis on kvaliteetne lõpptulemus aastakümneteks tagatud.

Foto: SG Ehitustooted

Autor: SG Ehitustooted

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785