17. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skandinaavia suurim liikluskorraldusvahendite rendifirma Ramudden laienes Eestisse

Sõidusillad
Foto: Ramudden
Selle aasta alguses avas Eestis esinduse ajutiste liikluskorraldus- ja töömaa ohutusvahendite rendiettevõtte Ramudden, et pakkuda kohalikul turul oma teenust vastavalt Skandinaavias levinud standarditele ning viia siinne ajutine liikluskorraldus ja töömaade ohutus kõrgemale tasemele.

„Hetkel käib järjepidev töö esimese püsiva tegevuskoha avamiseks ning märtsi lõpuks on meil täielik valmidus pakkuda ajutist liikluskorraldust ja töömaade ohutusvahendeid koos juurdekuuluvate lisateenustega, olenemata projektide suurusest ja keerukustasemest. Meie eeltöö turule sisenemiseks on olnud pikk, aga seejuures väga põhjalik,“ ütleb Ramudden OÜ tegevjuht Oliver Linnas.

Ramuddeni teenus on suunatud põhiliselt ehitusettevõtetele, aga ka kõigile teistele firmadele ja eraisikutele, kes vajavad ajutiselt teepiirdeid, põrkeleevendeid, liiklusmärke, valgusfoore, ülesõidu- ja ülekäigusildu, kaablikünniseid, TMA-autosid, kaablikünniseid ning maapinna soojendus- ja kütteseadmeid. Ettevõte ei tegeleb toodete müügi, vaid ajutiste ehitusaegsete lahenduste rendiga, pakkudes sinna juurde toetavaid kõrvaleenuseid nagu liiklusskeemide koostamine, paigaldus- ja transporditööd, järelevalve ja teetööde ohutusega seotud koolitused.

„Suudame garanteerida kliendile murevaba ja kvaliteetseima teenuse Eestis. Kui täna avame oma esimest rendipunkti, siis järgneva kolme aasta jooksul plaanime avada püsivad tegevuskohad vähemalt viies Eesti linnas,“ sõnab Linnas.

Ramudden OÜ projektijuht Lauri Lillmann lisab, et ettevõtte eesmärgiks on võtta kliendilt ära koormus mõelda põhitöö kõrvalt liikluskorraldusele ja töömaa piiramisele. „Pakume tooteid ja kvaliteeti, millega Eestis veel harjunud ei olda,“ nendib ta, tuues näiteks ohutust suurendavad ja samas kergelt paigaldatavad terasest ja betoonist massiivpiirded, millega peaksid Skandiaavia standardite järgi olema piiratud kõik üle 60 cm sügavuste kaevetööde alad. Samuti on Eestis uudseks lahenduseks TMA-sõidukid, mida kasutatakse kiirteedel ja liikuva töö puhul näiteks tänavavalgustite vahetamisel. LED-infotahvlitega varustatud autodel on põrkeleevendi, mis avarii korral kaitseb nii teel töötavaid isikuid kui ka avarii teinud sõidukis olevaid inimesi.

Ramuddeni tähised ja liiklusmärgid on nõuetest kõrgema peegeldustasemega, et pakkuda suuremat turvalisust. Ja lisaks funktsionaalsusele ja liiklusohutuse suurendamisele on oluline ka Ramuddeni toodete esteetiline välimus, tänu millele sulanduvad näiteks piirdeaiad sujuvalt linnapilti, häirimata kaasliiklejate silma.

Plaan hoogustuda ehitustöid ka talveperioodil

„Lahendame kõik ehitusplatside turvalisuse ja ohutusega seotud vajadused, sest meil on olemas vahendid, seadmed, teadmised ja kõrvalteenused, et tulla toime ka kõige keerulisemate ja suuremate projektidega – ja me reageerime kiiresti,“ loetleb Linnas.

Peale ohutuse pakub Ramudden klientidele võimalust oma tööd paremini ja kiiremini teha. Kui enamasti oleme harjunud, et talvisel perioodil on ehitusturg madalseisus, siis Ramuddeni kütte- ja soojendusseadmed pakuvad suurepärast lahendust.

„Sulatus- ja kütteseadmete abil saate teostada näiteks betooni- ja kaevetöid aastaringselt, sest need garanteerivad lume- ja jäävabad pinnad. Lisaks maapinna sulatusele saab HeatWork mobiilsed kütteseadmed kasutada ka hoonete ajutisel kütmisel,“ tutvustab Oliver Linnas.

Ramudden korraldab ka tööohutus- ja liiklusalaseid koolitusi ja väljastab pädevustunnistusi. Lisaks on praegu koostamisel uus eestkeelne pildi- ja jooniserikas teetööde käsiraamat ning samuti löövad äsja Eesti turule sisenenud ettevõtte spetsialistid kaasa Maanteeameti uute ajutiste liikluskorralduslahenduste väljatöötamisel, tehes sinna muu Euroopa kogemusi järgides oma ettepanekuid turvalisuse ja ohutuse tõstmiseks.

„Tänases majandusseisus pole mõtet siseneda turule ja hakata pakkuma samasugust teenust nagu seda teised juba teevad. Meie soovime olla suunanäitajad, vaadata tulevikku ning viia kogu ajutise liikluskorralduse taseme uuele astmele,“ ütlevad Linnas ja Lillmann. „Kasutades Ramuddeni väljatöötatud ja testitud lahendusi, oleme juba praegu konkurentidest sammu ees ning soovime seda teed astuda ka edaspidi.“

Ramudden OÜ on Ramudden AB tütarettevõte Eestis. Ramuddeni tooteid saab rentida kokku rohkem kui 60st rendipunktist üle kogu Skandinaavia.

Foto: Ramudden
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785