6. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leonhard Weissi murranguline aasta andis kätte uued suunad

Foto: Leonhard Weiss RTE
Möödunud aasta kujunes nii mitmeski mõttes murranguliseks Leonhard Weiss Balti grupi ettevõtetele ning annab küllaga põhjust optimistlikeks tuleviku-väljavaadeteks.

Kui 2011-ndal aastal sisenes 115-ne aastase ajalooga Saksamaa pere-ettevõte Leonhard Weiss Eesti turule, omandades mullatöödele ning teede- ja rööbasteede ehitusele spetsialiseerunud ettevõtted – tänased Leonhard Weiss RTE AS ja Leonhard Weiss Viater Ehitus AS, oli otsuse taga lisaks põhjalikule analüüsile ka paras annus optimismi ning usku ettevõtete tööperede võimekusse. Otsuste tegemisel kujunes oluliseks nii omandatavate ettevõtete töökultuuri, kui laiemalt ka Eesti ärikeskkonna ja –mentaliteedi sobivus kontseri kõrgete eetiliste tõekspidamistega.

Tuginedes senisele positiivsele kogemusele omandati 2014-nda aasta sügisel enampakkumise korras tänane Leonhard Weiss Energy AS.

Seega omavad Leonhard Weiss Eesti ettevõtted infrastruktuuriobjektide ehituse ja hoolduse valdkonnas võimekust erinevates kombinatsioonides komplekssete, sh „võtmed kätte“ teenuste osutamiseks nii mullatööde, teede ja tänavate, raudtee- ja trammitaristu, kui ka sidesüsteemide, madal- ja kõrgepingeliinide ning alajaamade rajamisel või ka tervete taristulõikude hooldamisel.

Kuna Leonhard Weiss grupi ettevõtted on tegevad peale Eesti ja Saksamaa veel 9 Euroopa riigis, on olemas võimekus ning kogemused väga erineva tehnilise spetsiifikaga projektide edukaks teostamiseks. Näitena võib välja tuua 1435 mm rööpmelaiusega raudtee hooldus- ja ehitustehnika olemasolu.

Möödunud aastasse jäi ka 2011.a. loodud Leonhard Weiss Baltic Holding OÜ-le senisest laiemate eesmärkide seadmine – lisaks kontserni juhtimisega seotud funktsioonidele suurem tähelepanu arendusprojektide toetamisele kogu Baltikumis ja Skandinaavias.

Eestis võib kõigi grupi ettevõtete koostöö näidetena 2015-ndal aastal esile tuua Tallinnas Peterburi teel trammiteede rekonstrueerimise ja Tallinn – Tartu raudtee renoveerimise projektid; rahvusvahelises koostöös aga raudtee hooldustööd Soomes ning ooteplatvormide rekonstrueerimise Läti Raudteel Jurmala piirkonnas, samuti raudtee renoveerimistööd Leedus Rail Baltic’u trassil Mauruciai - Jiesia lõigul.

Omamoodi kinnituseks pikemaajalise vaate olemasolule oma tegevusvaldkondades on aastal 2016 Leonhard Weiss Eesti ettevõtetes kavas investeerida kokku ligi 6 miljonit eurot, sh ligi 3 miljonit eurot uue raudtee-geomeetria parandamise masina UNIMAT 3S soetamiseks ning Vesse tn 8 büroohoone ja tootmisbaasi rajamiseks ligi 2 miljonit eurot.

Leonhard Weiss Balti grupi ettevõtetes töötab 2015.a. lõpu seisuga 485 inimest, käibeks kujuneb aga enam kui 45 miljonit eurot.

Foto: Leonhard Weiss RTE
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785