Maju pakutakse mullusest müügiks 45% enam

Majade hinnad on langenud kõikides maakonnakeskustes peale Rapla. Maju pakutakse müügiks aga 45% enam kui mullu jaanuaris.

Elamispindade pakkumishindade muutust mõõtev KV.EE indeks jätkab horisontaalsuunas liikumist. Indeks näitab veebruari keskel 62,2 punkti, mis on aastatagusest 0,32% allpool.

Kui Tallinna-Tartu hinnatasemed korteritel on pisut tõusnud, siis enamus muudes piirkondades on pakkumishinnad hoopis langenud.

Majade puhul on hinnatasemed langenud kõikides maakonnakeskustes peale Rapla. Samas on selge, et Rapla linn 35 majapakkumisega kogu Eesti 5426 pakkumise kõrval indeksi väärtuse juures eriti mõjule ei pääse.

Majade teemat jätkates väärib märkimist, et nende pakkumine on Eestis aastaga suurenenud 45%. Kui 2011. aasta jaanuaris oli portaalis KV.EE pakkumisel 3745 maja, siis käesoleva aasta jaanuaris oli neid kokku 5426.

Tallinna ja Tartu majade pakkumine on aastaga võrdselt suurenenud 28% võrra. Tallinnas oli jaanuaris pakkumisel 1252 ja Tartus 430 maja. Pakkumise oluline suurenemine on kindlasti üks põhjus, miks hinnatasemed paigal seisavad.

Tänases turuolukorras prognoose tehes saab ette näha pigem eelmisele aastale analoogse külgsuunas liikumise jätkumist. Turul puuduvad põhjused, mis paneksid turu elavnema ja hinnad kasvama. Suurt langust ei tahaks samuti ette näha, sest vähemalt momendil puuduvad tegurid, mis allakäigu põhjustama peaksid.

KV.EE indeks

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed