Aktiivne üüriturg pärsib elamispindade ostu-müügihindu

Elamispindade pakkumishindu kajastav KV.EE indeks on näidanud nappi tõusu ja kerkinud 61,8 punktile. Aastataguse ajaga võrreldes on indeks plussipoolel kõigest 0,8%.

Pakkumishinnast pisut enam on muutunud pakkumiste arv. Aastaga on müügipakkumiste arv kasvanud 4% ja hetke seisuga on portaalis KV.EE 20 500 elamispindade pakkumist. Küll on oluliselt vähenenud üüripakkumiste arv.

Aktiveerunud üüriturg omab oma mõju ka korterite ostu-müügiturule. Oleme olukorras, kus kinnisvarahinnad on madalate palkade ja kõrge tööpuuduse tingimustes kättesaamatud on üüriturg muutunud vilkaks.

Selle tulemusena pöördub uut kodu otsiv inimene elamispinna ostmise asemel üüriturule. Seetõttu on elamispindade ostu-müügihindade tõus pärsitud. Seda isegi vaatamata isegi faktile, et sissetuleku ja eluaseme ostu-müügihinna suhe on viimaste aastatega võrreldes ostja jaoks vägagi soodsal tasemel.

KV.EE indeks

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed