Inimesed toovad korterid-majad müüki

Eesti elamispindade pakkumishindu kajastav KV.EE indeks on endiselt kindlat suunda otsimas - nii nagu kogu viimase aasta. Küll on aasta algusest alates kasvanud üsna sirgjooneliselt elamaispindade pakkumiste arv. Teisisõnu tuleb järjest enam kortereid ja maju müüki.

KV.EE indeks on tänase seisuga 62,2 punkti tasemel, mis on aastatagusest 2,5 ja poole aasta tagusest ajast 0,2% madalamal. Indeksi väärtus on languse lõpetanud, kuid see veel ei tähenda tõusule pöördumist.

Hinnaindeksist selgemalt käitub pakkumiste arvu muutust kajastav indeks. Eelmise aasta algusest alates lisandu portaali KV.EE järjest pakkumisi. Pakkumiste kõrghetk oli sügisel, mil hetkeks oli pakkumisi isegi üle 20 000.

Talve hakust alates hakkas pakkumisi üha vähemaks jääma kukkudes detsembri lõpuks 18 700 pakkumiseni.

Sealt alates on pakkumisi iganädalaselt lisandunud ning tänase seisuga näitab pakkumiste indeks 104 punkti taset, millele vastab 19 319 pakkumist.

Pakkumiste sedavõrd sirgjooneline lisandumine on seletatav mõningate asjaoludega.

Pakkumisse lisandub järjest uusarendusi, mida küll usinalt otsast vähemaks müüakse. Samuti on kevadise hooaja lähenemine kinnisvaramüüjaid aktiveerunud, kuid talvine tehingute arvu madalseis pole aidanud olemasolevaid müügipakkumisi realiseerida.

KV.EE indeks

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed